Jakob i Valby

Jakobs logbog på www - Jakob's weblog - diario güeb de Jakobo

26 september 2006

Facework i blogging

Det er meget sjovt at se, hvordan bloggere reagerer, når de opdager, de har dummet sig i deres egne blog.

Først prøver de desperat at undgå at tabe ansigt ved at indgå i dialog med dem, der kommenterer. Derpå blirde enormt defensive og sørger for ikke at blotte sig igen. Også selv om det faktisk er ret interessant, hvad kommentarerne bringer frem. Så fyger det med udtryk som fluekneppere, autister, nørder o.lign.

Så blogosfæren er naturligvis også et område, hvor facework er essentielt. (Jeg trode engang facework var de grimasser eller ansigtsudtryk, man bruger i alm. samtaler, så dér blev jeg også til grin).

Næ, det er den fælles, uudtalte kontrakt om, at ingen behøver tabe ansigt, når man sidder og snakker mand til mand (m/k). Det betyder, at man ikke må være belærende - også selv om man faktisk véd en hel del mere om emnet end samtalepartneren.

Måske er det noget meget sokratisk. Diskussionspartneren skal helst selv opnå de indsigter, man selv har været længe om at opnå, ofte uden særlig hjælp fra omgivelserne. Jfr. tidligere post om kompetencer og bevidsthed og manglende bevidsthed herom.

Og jeg tror der er nogle fans af Parken Sport og Entertainment, som er vågnet op til større bevidsthed om deres holds chancer i europæisk fodbold.

0 Comments:

Send en kommentar

Links to this post:

Opret et link

<< Home